miércoles, 1 de enero de 2014

Acomiadem l'any amb la Cursa dels Nassos



Ahir vam acomiadar l'any participant a l'emblemàtica Cursa dels Nassos, la Sant Silvestre de Barcelona. Per a nosaltres aquesta és una cursa molt especial perquè tot just fa un any ens vam iniciar en el món del running de la mà d'aquesta cursa popular, i ahir, a part d'acomiadar el 2013, també celebràvem el nostre primer any com a runners.

Aquest any, però, ja no sortíem de l'últim calaix, sinó que al llarg d'aquest any hem pogut millorar prou com per situar-nos a la primera tanda de sortida. Jo (Lara) sortia del calaix verd, el segon (per allò de la compensació entre homes i dones) i la Míriam ho feia des del tercer, el taronja.

Així doncs, el balanç d'aquest primer any com a runners és molt positiu, ja que hem fet una bona escalada... i tot el que ens queda encara per millorar! Ahir, però, era un dia per passar-s'ho bé i començar a cremar els torronets i els excessos del Nadal, i per això vam sortir sense massa pretensions (almenys en el meu cas). Al final vam ahir ens vam tornar uns segons més "lentes" per quilòmetre i vam acabar empitjorant la nostra MMP en uns 2 o 3 minuts (déu ni do!). Però ens ho vam passar molt bé! Ara toca acabar de cremar tota la xocolata nadalenca i posar-nos a punt que això no para! En menys de dues setmanes ens espera la mitja de Sitges... 

Pel que fa a aquest primer aniversari com a runners, com ja he comentat abans el balanç és molt positiu. Ens hem enganxat a aquest nou estil de vida i estem encantades. Ara fa un any vam creuar la meta de Nassos en 53:58 (Lara) i en 1:02:06 (Míriam), i ahir ho vam fer en 44:00 (Lara) i 46:44 (Míriam), tot i que anàvem a mig gas, així que no ens podem queixar. Tot i això només fa un anyet que correm i el nostre cos encara li falta acabar d'acoplar-se a això del running (ens han dit que calen fins a 7 anys!). Però nosaltres continuarem aprentant fort i entrenant per millorar i assolir nous reptes.

I parlant de reptes... Què ens espera aquest 2014? Doncs bé, en el meu cas els macapropòsits d'any nou són els d'acabar una marató (la de Barcelona, en aquest cas) i de fer-ho amb un somriure i amb ganes de córrer-ne més (i ja posats a demanar, entre les 3:30:00 i les 4:00:00), córrer un 10K en 40' (amb un em conformo!) i aconseguir córrer les mitges en 1:30:00 (o una miqueta per sota... però això potser ja és demanar massa). En tot cas, hi posarem ganes i esforç i arribarem tan lluny com sigui possible.

Pel que fa a la Míriam, evidentment també vol acabar la marató (pels volts de les 3:50:00). Pel que fa a la 10K, entrenarà per acabar-la en 42', i la mitja en 1:40:00 (jo crec que tant la marató com la mitja té molt més marge de millora, segur que rebenta aquests temps, que un any dóna per molt!).

No hay comentarios:

Publicar un comentario